Onze visie


Wij zien jou …. met al je talenten en kwaliteiten

Weet u nog hoe blij uw zoon of dochter kon zijn? Hoe leergierig, ontdekkend, geïnteresseerd, slim, grappig, lachend? Hoogbegaafd zijn lijkt fantastisch, maar een goede aansluiting op het reguliere onderwijssysteem ontbreekt vaak. En dat zorgt voor problemen. We hebben ze op school voorbij zien komen: onbegrepen kinderen, lusteloze, eenzame, intens verdrietige kinderen. Kinderen met teruggetrokken of juist ondermijnend gedrag. Bent u benieuwd hoe wij daar mee omgaan? Kom dan kennismaken met de Leonardogroepen van De Regenboog.
 
Ouders die onze Leonardogroepen bezoeken, spreken van een ‘warm bad’. Ouders die hun zoon of dochter bij ons plaatsen, merken dat hun kind opbloeit en het plezier in school en leren terugkrijgt. Dat is fijn, want het sterkt ons in onze aanpak. Met gespecialiseerde leerkrachten die écht kennis hebben van hoogbegaafdheid, dagen wij onze hoog intelligente leerlingen uit op hun eigen, excellente niveau. Elke dag, continu. We bieden structuur in werken en leren en geven concrete, aansprekende uitdagingen. Daardoor kan uw kind zijn talenten inzetten en halen wij eruit wat erin zit.
 
Nieuwe kennis, nieuwe vrienden

‘Leren leren’ is een belangrijk trainingsaspect in de Leonardogroepen. Het is onze ambitie om uw kind écht nieuwe dingen te leren. Maar onze basisschool doet meer. We begeleiden ook de sociaal-emotionele aspecten en leren uw kind op eigen benen staan. Zo geven we doorlopend feedback op inzet en groei en stimuleren we de samenwerking en het creatief denkvermogen. We vinden het belangrijk dat onze school een omgeving is waar kinderen elkaar begrijpen, elkaar accepteren en nieuwe vrienden maken. Zodat uw kind weer trots kan zijn op zichzelf.