Onze visie

Ieder kind gezien en gehoord

Een basisschool moet dichtbij zijn en dichtbij voelen. Bij de Regenboog is dat zo. We hebben oog voor uw kind met al zijn talenten en kwaliteiten. Op de Regenboog kan en mag uw kind zichzelf zijn. Wij zorgen ervoor dat er steeds opnieuw iets te leren en ontdekken valt. Uw kind kan zich optimaal ontwikkelen en wordt gestimuleerd tot betrokkenheid en eigenaarschap.

Op de Regenboog leren en spelen kinderen van alle nationaliteiten. Hun capaciteiten en mogelijkheden zijn zeer divers.Dat geeft een levendige en dynamische omgeving. Onze hoogbegaafde leerlingen komen tot hun recht in de Leonardo-groepen. Daar krijgen ze de uitdaging die ze nodig hebben en de ruimte om zichzelf te zijn. Maar de meeste kinderen volgen regulier onderwijs. In kleine klassen krijgen zij onderwijs op maat, met extra ondersteuning als dat nodig is, zoals extra taallessen of extra woordenschatonderwijs. Het liefst doen we dat in samenwerking met thuis.

Het team van de Regenboog zorgt dat uw kind kan genieten van een fijne, onbezorgde schooltijd. Respect, veiligheid en verantwoordelijkheid zijn onze waarden. Enthousiast voeren we de nieuwste inzichten over leren en 21e eeuwse vaardigheden door. We werken samen met onze leerkrachten, leerlingen en ouders aan het onderwijs van morgen. Modern onderwijs vinden we belangrijk, net als de deskundigheid om leerlingen goed te begeleiden. Onze ambities zijn groot en we streven naar kwaliteit.